1. Varga Gábor kutató előadása 2016. április 8-án

   

 2. Növekvő antibiotikum rezisztencia: fokozódó veszélyek és megoldási lehetőségek

  (Gyógygomba kivonatok, mint az antibiotikumok szövetségesei)  Az antibiotikum rezisztencia jelentős európai és globális közegészségügyi probléma, mely nagy részben az antibiotikumok nem megfelelő felhasználására vezethető vissza. Ezért azok a betegek, akik olyan fertőzéseket szenvednek el, amelyeket sokszor számos antibiotikummal szemben ellenálló (multirezisztens) baktériumok okoznak, kevés esélyük van a gyógyulásra. Német kutatók egy most megjelenő tanulmányban arra hívták fel a figyelmet, hogy a tüdőgyulladás következté ..
  Tovább
 3. Hírek

  VARGA GÁBOR HATÓANYAG-KUTATÓ ELŐADÁSAI 2015. SZEPTEMBERBEN

  Varga Gábor hatóanyag-kutató ELŐADÁST tart, A GYÓGYGOMBÁK JELENTŐSÉGE NAPJAINKBAN címmel:

  PÉCSETT
  2015. szeptember 11-én 17:00 órától az Apáczai Óvoda, Művelődési ház, Könyvtár és Sportegység (7632 Pécs, Apáczai Csere János körtér 1.)

  KAPOSVÁRON
  2015. szeptember 12-én 15:00 órától az Együd Árpád Kulturális Központ Szivárvány Kultúrpalota telephelyén (7400 Kaposvár, Nagy Imre tér 2.)

  Az előadások ingyenesen látogathatók!
  A látogatóknak az előadások után lehetőségük lesz kérdezni Varga Gábortól!

  Kérjük, lájkolja Facebook oldalunkat!
  https://www.facebook.com/vargagyogygomba?fref=ts

  Tovább
 4. Vargastem Plusz Szérum – az egyedülállóan komplex bőrápolásért

  Új bőrápoló készítményünk egyenesen a természet kincsestárából  érkezik:  a Vargastem Plusz  Szérum a kamilla és öt különböző  gyógygomba egyedi kombinációjaként született meg, melyet összetett tulajdonságai  különösen  az irritált, vízhiányos bőr mindennapi ápolására teszik alkalmassá.   

  Népgyógyászati tapasztalatok alapján a kamilla gyulladáscsökkentő és bőrnyugtató hatású, csökkenti az irritált bőr tüneteit, elősegíti a bőr természetes regenerációját. A kamilla és egyéb flavonoidok kivonatán kívül a termék hernyógomba-, shiitake- ,mandulagomba-, süngomba- és pecsétviaszgomba-kivonatot tartalmaz.

  További információk:
  http://vargagyogygomba.hu/hu/termekek/vargastem-plusz-szerum-35-ml

  Tovább
 5. Hírek

  Ezúttal új típusú felvételek megtekintésére invitáljuk Önt

  Az utóbbi hónapokban Dr. Vaszil László aktív szakértői közreműködésével került sor a beszámolók ismertetésére, így azokban az illusztrációban gazdag ismeretterjesztés mellett hangsúlyosabban szerepet kaphattak egészséges életmódra, szűrések jelentőségére vonatkozó tanácsok is.

   

  Friss videóink megtekintésére az alábbi menüpontban van lehetőségük:

  http://vargagyogygomba.hu/hu/filmek

  Tovább
 6. Hírek

  VARGA GÁBOR HATÓANYAG-KUTATÓ ELŐADÁSAI 2015. JÚLIUSBAN

  Varga Gábor hatóanyag-kutató ELŐADÁST tart, A GYÓGYGOMBÁK JELENTŐSÉGE NAPJAINKBAN címmel:

  TATABÁNYÁN
  2015. július 17-én 17:00 órától a Polgármesteri Hivatal Dísztermében (2800 Tatabánya, Fő tér 6.)

  ESZTERGOMBAN
  2015. július 18-án 15:00 órától a Művelődés Háza Esztergom Színháztermében (2500 Esztergom, Imaház u. 2/a.)


  VESZPRÉMBEN
  2015. július 03-án 17:00 órától a Városi Művelődés Központban (8200 Veszprém, Táborállás park 1.)

  SZÉKESFEHÉRVÁRON
  2015. július 04-én 15:00 órától a Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Házában (8000 Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.)

   

  Az előadások ingyenesen látogathatók!
  A látogatóknak az előadások után lehetőségük lesz kérdezni Varga Gábortól!

   

  Kérjük, lájkolja Facebook oldalunkat!
  https://www.facebook.com/vargagyogygomba?fref=ts

  Tovább
 7. Hírek

  Varga Gábor hatóanyag-kutató előadásai 2015. júniusban

  Varga Gábor hatóanyag-kutató ELŐADÁST tart, A GYÓGYGOMBÁK JELENTŐSÉGE NAPJAINKBAN címmel:

  DEBRECENBEN
  2015. június 19-én 17:00 órától a Hotel Lycium Debrecen 1. termében (4026 Debrecen, Hunyadi u. 1-3.)
  BÉKÉSCSABÁN
  2015. június 20-án 15:00 órától a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium ebédlőjében (5600 Békéscsaba, Andrássy út 56.)


  Az előadások ingyenesen látogathatók!
  A látogatóknak az előadások után lehetőségük lesz kérdezni Varga Gábortól!

  Tovább
 8. GVH és a gyógygombák

  A GVH immár rendszeresen határozatokban és bírságokkal marasztalja el cégünket a gyógygombák és az apigenin népszerűsítése miatt. Ezt számos szempontból hajmeresztőnek és megdöbbentőnek tartjuk. Egyrészt az orvos tudósok maguk javasolják rákbetegeknek, hogy bármilyen formában, de fogyasszanak apigenint.Pl. http://www.origo.hu/tafelspicc/hirek/20120528-petrezselyemmel-es-zellerrel-a-mellrak-ellen.html . Másrészt abszurd, hogy a gyógygombákról nem lehet a szakirodalmi adatok alapján pozitív egészségügyi hatást feltételezni. Az antibiotikumok is a gyógygombák csoportjába tartoznak. A beduinok 1000 éve használják fertőző betegségek gyógyítására, a 19. századi Európában is használták a népgyógyászatban. Gyógyszerként történő engedélyezésük után, a legtöbb emberi élet megmentését nekik köszönhetjük. A nagytestű gyógygombák és kivonataik is rendelkeznek jótékony hatásokkal, gyakorlatilag említésre méltó mellékhatások nélkül. Véleményünk szerint a nagytestű gyógygombák akkor, amikor már a baktériumok az antibiotikumokkal szemben rezisztenssé válnak, megkerülhetetlenek lesznek, hiszen jelentősen megnövelik az emberi szervezet ellenálló képességét a különböző kórokozókkal szemben, mellékhatások nélkül. A gyógygombák népszerűsítésével szembeni fellépés természetesen a jogszabályok alkalmazásából következik. Az eddigi dokumentált tapasztalatok alapján az elbizonytalanodó beteg emberek lesznek elsősorban a kárvallottjai a méltatlan és abszurd meghurcoltatásnak. Szerencsére a gyógygombák a népgyógyászatban már több ezer éve használatosak és nem áll fenn annak a veszélye, hogy újra elfelejtjük őket. A gyógyszeripar pedig csak akkor fogja a nagytestű gyógygombákat és hatóanyagaikat alkalmazni, ha a hagyományos gombából származó antibiotikumok nagy része csődöt mond a jövőben.

  Varga Gábor

 9. Hírek

  Vitamint? Csak természetesen!

  Büszkén mutatjuk be étrend-kiegészítőink legújabb csapattagját - ezúttal a legkisebbekre gondolva. Macirola készítményünk speciálisan gyermekek számára kifejlesztett, acerola gyümölcskivonatot  tartalmazó, eper ízű rágótabletta, amellyel tisztán természetes forrásból és gazdag aktív közegből származó C-vitamin beviteléről gondoskodhat. 

  Az OÉTI a természetes eredet jelentőségéhez kapcsolódó ajánlásait az intézet honlapján olvashatják: www.oeti.hu/download/cvitamin.pdf

  A darabonként 50 mg C-vitamint tartalmazó étrend-kiegészítő szedése 3 éves kor felett ajánlott, javaslatunk szerint napi 1-2 tablettányi adagolással. További termékinformációt az alábbi linkre kattintva találnak:
  http://vargagyogygomba.hu/hu/termekek/macirola

  Bízunk benne, hogy termékünk kicsiknek és nagyoknak egyaránt elégedettségére szolgál!

  Tovább
 10. VARGA GÁBOR HATÓANYAG-KUTATÓ ELŐADÁSAI 2015. MÁJUSBAN

  Varga Gábor hatóanyag-kutató ELŐADÁST tart, A GYÓGYGOMBÁK JELENTŐSÉGE NAPJAINKBAN címmel:


  ZALAEGERSZEGEN
  2015. május 15-én 17:00 órától a Zalaegerszegi Városrészek Művelődési Központja és Könyvtárában (8900 Zalaegerszeg, Apáczai tér 5.)

  SZOMBATHELYEN
  2015. május 16-án 15:00 órától a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium Dísztermében (9700 Szombathely, Széchenyi I. u. 2.)

  Az előadások ingyenesen látogathatók!
  A látogatóknak az előadások.

  Tovább