1. Növekvő antibiotikum rezisztencia: fokozódó veszélyek és megoldási lehetőségek

  (Gyógygomba kivonatok, mint az antibiotikumok szövetségesei)  Az antibiotikum rezisztencia jelentős európai és globális közegészségügyi probléma, mely nagy részben az antibiotikumok nem megfelelő felhasználására vezethető vissza. Ezért azok a betegek, akik olyan fertőzéseket szenvednek el, amelyeket sokszor számos antibiotikumm ..
 2. Cukorbetegség és anyagcsere problémák esetén a Lagerstroemia speciosa hasznos kiegészítője lehet a különféle gombakészítményeknek

  A Lagerstroemia speciosa, más néven Banaba Délkelet-Ázsiában, Indiában és a Fülöp-szigeteken honos fa. A leveléből készült kivonatot régóta használják a keleti tradicionális népi gyógyászatban, elsősorban diabetes kezelésére.A kép forrása: wikipedia
 3. Miló Viki küzdelme a magas vérnyomással

  Ki gondolná, hogy az élsportolóknak is lehetnek egészségügyi problémái, hiszen mindig edzettek, fittek és energikusak. Ez a betegség a bőrrák jóindulatú elváltozása. A gyógyuláshoz műtéten keresztül vezetett az út. Két helyről távolították el testéről a kóros képződményt. Utókezelésre nem volt szüksége, azonban felhívták figyelmét arra, hogy nagyon vigyázzon egészségére, óvakodjon a napfény és a szolárium káros sugaraitól.
 4. A koleszterinszintet csökkentő gyógyszerek (statinok) megnövelik a cukorbetegség kockázatát

  Beszámoltunk több összefoglalóban arról - szakirodalmi hivatkozásokkal -, hogy az izolált vitaminok és ásványi anyagok egy jelentős része megrövidíti az emberi életet illetve hajlamosít számos súlyos betegségre. Sajnos hasonló problémák felmerülnek széleskörűen elterjedt gyógyszerekkel is.
 5. Ásványi anyagok és mesterséges vitaminok – a kevesebb életben tart

  Az ásványi anyagok és vitaminok szervezetünk nélkülözhetetlen alkotóelemei. Izolált formában adagolásuk azonban végzetes következményekkel járhat abban az esetben, ha nincs kifejezett hiánybetegségünk: megrövidíthetik az életünket. Már előzőleg beszámoltam arról, hogy az izolált C vitamin menopauza utáni hölgyeknél elősegítheti a szürkehályog, érelmeszesedés és a szívinfarktus kialakulását és különösen veszélyes azoknál, akik cukorbetegek a magas szabad vaskoncentráció miatt, ahol a vitamin nem anti-, hanem prooxidáns.
 6. Influenzajárvány – a terjedés misztériuma és következményei

  Az influenzajárványok terjedését nem lehet csak egy tényezővel megmagyarázni. Ebből fakad, hogy sok tudós misztikusnak tartotta a járványok kialakulását. A betegségek következményei nem csak rövidtávúak lehetnek (pl. magas láz, tüdőgyulladás). Minél többször betegszik meg valaki es minél súlyosabbak a gyulladásos tünetek, annál valószínűbb, hogy később gyógyíthatatlan betegségekben (pl. gyulladásos érelmeszesedés, szívinfarktus, sclerosis multiplex, Parkinson-kór, skizofrénia) fog szenvedni.
 7. Lelkiállapot és betegségek

  Gyakran ismételt bölcsesség, hogy a betegségek jelentős része lelki eredetű. Ebben az összefüggésben a tudomány is megvizsgálta a betegségek kialakulását és lényegében igazolta azt, amit már népi bölcsességként mindenki tudott. A tudomány Descartes óta visszariad minden olyan kutatási területtől, amely az immateriális létre, pl. a lélek létére az agysejtek működésétől függetlenül, vonatkozik.
 8. A gyógygomba kivonatok és a túlélés művészete - kórokozók és immunrendszer

  Az immunrendszer és kórokozók viszonya az emberi társadalmak fejlődésében jelentős szerepet tölt be. A behurcolt betegségek eredményeképp Mexikó népessége 1518-tól 100 év alatt 20 millióról 1,6 millióra csökkent. Az említett kontinensek meghódítását nem annyira a fegyvereiknek, hanem a behurcolt betegségeknek köszönhették az európaiak.
 9. A paraziták bennünk vannak

  (Gyógygomba kivonatok jelentősége a kiegyensúlyozott immunrendszer működésében) Köztudott, hogy számos kórokozó, különböző vírusok és baktériumok előidézhetik az emberi szervezet megbetegedését. A rákbetegségek 15-20%-áért a vírusfertőzéseket teszik felelőssé. Többek között előidézhetik a leukémia, emlőrák, tüdőrák, májrák és nőgyógyászati tumorok kialakulását is. Talán kevésbé ismert, hogy a vírusok és bizonyos baktériumok az agy megbetegedéseit is okozhatják. Elősegíthetik pl. a skizofrénia, depresszió, bipoláris rendellenesség és kényszer cselekvéssel járó megbetegedések kialakulását.
 10. Meglepő pikkelysömör (psoriasis) tünet enyhülések

  Tájékoztatjuk a Tisztelt Érdeklődőket, hogy meglepő tünet enyhüléseket tapasztaltunk pikkelysömör (psoriasis) esetében. A szervezetben lévő zsigeri zsírok gyulladáskeltő hatása is elősegítheti a psoriasis kialakulását, ill. súlyosbíthatja a már kialakult betegség tüneteit. Nemrég meglepő képeket kaptunk arról, milyen eredménnyel járhat apigenin és gyógygomba kivonat keverékek alkalmazása.
 11. ALLERGIA: A RÁKELLENES CIVILIZÁCIÓS BETEGSÉG

  (Gyógygomba kivonatok és az „ősi” allergiamentes immunrendszer helyreállítása) Az allergiás megbetegedések lényegét csak akkor érthetjük meg, ha megismerjük azok antropológiai eredetét. De miről is van szó első pillantásra? Az allergia a szervezet egy anyaggal szembeni túlérzékenységét jelöli. Az immunrendszer túlreagál akkor, amikor idegen anyagokat un. allergéneket érzékel. Allergének lehetnek pl. fű-, gyom-, fa-, pollenek, házi poratka, élelmiszerek. A túlreagáló immunrendszernek azonban lehetnek pozitív hatásai is.
 12. C vitamin kereszttűzben

  A gyógygomba kivonatok, mint lehetséges alternatíva 2008 –ban először hívtuk fel a figyelmet arra a klinikai kísérleteket összefoglaló tanulmányra (összesen 67 randomizált kísérlet!), amely megállapította, hogy a természetes környezetétől elszigetelt, izolált A, E vitamin és béta karotin dózis függően (minél nagyobb mennyiséget szednek belőle annál jobban) megrövidítik az emberi életet.