1. Összetevők

  Acerola

  Barbadoszi cseresznye, Malpighia glabra

  Mérsékelt övi, szubtrópusi, és trópusi örökzöld gyümölcsfa vagy bokor. Eredetileg a dél- amerikai, és az indiai szubkontinensen honos vadon termő növény. Kedvező élettani hatása miatt ma már termesztik.

   

  Tovább
 2. Összetevők

  Bokrosgomba

  Latin név: Grifola frondosa,  japán név: maitake (táncoló gomba)

  A mérsékelt, északi erdőket kedveli, elsősorban bükkfák és tölgyfák tövében növekedik. Telepei megtalálhatók Európában, Ázsiában, Japán északkeleti részén és Észak-Amerika keleti felén.

  Forrás: wikipedia.org

  Tovább
 3. Összetevők

  Brokkoli

  Brassica oleracea

  A brokkoli a keresztesvirágúak osztályába tartozó zöldségünk. Rügyében, fiatal hajtásaiban, de a kifejlett növényben is nagy mennyiségben van jelen a sulphoraphane nevű glükozinolát, mely anticarcinogén, antidiabetikus és antimikrobás hatással bír.

  Tovább
 4. Összetevők

  Búzacsíra, búzafű

  Hordeolum vulgare

  Amióta az őskori ember a gyűjtögető- halászó- vadászó életmódot elhagyva áttért a földművelésre, a búza az emberiség legfontosabb táplálékai közé tartozik. Élettani hatásáról megoszlanak a vélemények. Az evolúciós orvoslás szerint a gabonafogyasztással párhuzamosan egyre gyakoribbá váltak a krónikus gyulladásos- és következményes betegségek. 

  Tovább
 5. Összetevők

  Eperfa

  Morus alba

  A Kínából származó, 3-15m magas fa többszörösen hasznos növény. Hazánkban sok helyütt vadon nő, táplálékot biztosítva a vadállománynak.

  Forrás: wikipedia.org

  Tovább
 6. Összetevők

  Fekete áfonya

  Vaccinium myrtillus

  A 450 tagot számláló áfonya- nemzettség tagja. Eurázsiában, É-és D-Amerikában valamint DK-Afrikában őshonos. A 60 cm magasra növő lombhullató cserje előszeretettel telepszik meg a savas talajú hegyvidékeken, fenyőtársulások közelében.

  Forrás: wikipedia.org

  Tovább
 7. Összetevők

  Fekete szeder

  Rubus fruticosus

  A legrégebben – már az emberiség történelmének kezdetén - gyűjtött gyümölcsök közé tartozik, hiszen ősidők óta ismert gyümölcstermő vadnövénye a mérsékeltövi területek mezőinek, ligeteinek.

  Forrás: wikipedia.org

  Tovább
 8. Összetevők

  Gránátalma

  Punica granatum

  A gránátalma (Punica granatum) a gránátalmafélék (Punicaceae) családjába tartozik. Mediterrán vidékeken őshonos lombhullató fa vagy bokor. Magassága 2 és 4 méter között változik, de létezik törpe fajtája is.

  Forrás: wikipedia.org

  Tovább
 9. Összetevők

  Gyapjas tintagomba

  Latin név: Coprinus comatus.

  A gyapjas tintagomba elsősorban Közép-Európa erdeiben, legelőin és mezőin honos. Különösen ízletes, a szakértők a legkiválóbb étkezési gombák közé sorolják, sajnos azonban rövid életű, gyorsan romló fajta.

  Forrás: wikipedia.org

  Tovább
 10. Összetevők

  Hamvaskéreg gomba

  Inonotus obliquus

  Elsősorban Lengyelországban, Oroszországban, a Baltikumban, Kanadában és Alaszkában található meg. Nyírfák, tölgyek, bükkfák, éger- és juharfák törzsén él.

  Forrás: wikipedia.org

  Tovább
)