A koleszterinszintet csökkentő gyógyszerek (statinok) megnövelik a cukorbetegség kockázatát

Beszámoltunk több összefoglalóban arról - szakirodalmi hivatkozásokkal -, hogy az izolált vitaminok és ásványi anyagok egy jelentős része megrövidíti az emberi életet illetve hajlamosít számos súlyos betegségre. Sajnos hasonló problémák felmerülnek széleskörűen elterjedt gyógyszerekkel is.

Több mint százötvenezer menopauza utáni hölgyet vizsgáltak több éven keresztül a kutatók es arra a következtetésre jutottak, hogy a statinok összes típusa jelentősen megnöveli a cukorbetegség előfordulását. A statinok beavatkoznak, károsítják a sejtek energia funkcióját és ezáltal a sejtek a kalóriákat nem tudják megfelelően elégetni. Ez az anyagcsere folyamatokat károsító esemény idézheti elő a cukorbetegséget. Az izolált vitaminokról szóló cikkeink miatt súlyos támadások érnek minket külföldről működtetett magyar nyelvű honlapokról, ezek után számíthatunk a gyógyszeripar még intenzívebb támadásaira is, hiszen a statinok káros hatásairól szóló tudományos információt gondosan elhallgatják a betegek elől. A szakirodalmat mellékelem, mert a gyógyszeripar szószólói hajlamosak valótlanságnak minősíteni állításainkat. 

A cikkben szereplő megállapítások nem vonatkoztathatóak a honlapon található termékeinkre.

 

 

Irodalomjegyzék

1/ Statin Use and Risk of Diabetes Mellitus in Postmenopausal Women in the Women's Health Initiative. Archives of Internal Medicine. 2012 Jan 23;172(2):144-52. Epub 2012 Jan 9.

http://archinte.ama-assn.org/cgi/content/abstract/archinternmed.2011.625v2 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22231607

Letöltés ideje: 2012.03.29.

 

 

2/ Statine erhöhten Diabetesrisiko bei Frauen nach den Wechseljahren um 70 Prozent. Kopp Online.

http://info.kopp-verlag.de/medizin-und-gesundheit/gesundes-leben/john-phillip/statine-erhoehten-diabetesrisiko-bei-frauen-nach-den-wechseljahren-um-7-prozent.html


Letöltés ideje: 2012.03.29.