A Max-Immun Kft. hiánypótló gépet vásárol a rákos gyerekek megmentéséért

Cégünk közel ötvenmillió forintos gép megvásárlásával támogatja a Magyar Gyermekonkológiai Hálózatot. A speciális sejtizolációs készülék képes arra, hogy megmentse a teljesen legyengült immunrendszerű rákbeteg gyermekeket.

Tavaly ősszel került piacra az a forradalmi újdonságnak számító sejtizolációs készülék, amelyre már régóta vártak a rákos betegeket kezelő orvosok. Dr. Kriván Gergely, a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat elnöke azonnal a Magyar Gyermekrák Alapítványhoz fordult segítségért, de próbálkozása sikertelennek bizonyult.

Mivel a Max-Immun Kft. rák- és immunkutatással foglalkozik, ezért kiemelt figyelmet fordítunk ezekre a témákra. Miután értesültünk a gép beszerzésének anyagi nehézségeiről, orvosi szaklapokban utánanéztünk, hogy pontosan mit is tud a készülék. Meggyőződtünk arról, hogy valóban óriási előrelépést jelenthet a kezelések során a gép használata, és utána jeleztük a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat elnökének: vállaljuk a berendezés megvásárlását. A megrendelés és az összeg átutalása már megtörtént, várhatóan 1-2 hónapon belül megkezdheti működését hazánkban a műszer, amely jelenleg Közép- és Kelet-Európa egyetlen országában sincs még.

A szóban forgó gép egy komplett laboratóriumot helyettesít, a legnagyobb jelentősége akkor van, amikor a legyengült immunrendszerű rákos gyermekek szervezetét megtámadják a vírusok. Az orvosok eddig sajnos tehetetlenek voltak ilyen esetekben, a gép segítségével azonban leküzdhetőek lesznek ezek a vírusok, így meg tudják menteni a gyerekek életét.

Bízunk benne, hogy ezzel más magáncégnek is példát mutatunk, és több hasonló kezdeményezés lesz a későbbiekben! A magunk részéről mindenképp, mert kiemelten nagy figyelmet fordítunk a társadalmai felelősségvállalásra.

Jó egészséget kívánok!

Varga Gábor