Mentsük meg a Tüskegombát!

Tisztelt Vásárlóink!

Az Országos Élelmezési és Táplálkozástudományi Intézet a 258/97-es EK rendelet-re hivatkozva a Tüskegombáról (Polyporus umbellatus) feltételezi, hogy ún. új élelmiszer, ezért forgalmazását betiltotta.

A Tüskegomba szakirodalmi adatok szerint elsősorban vizelethajtó hatásáról ismert, fogyasztása különösen ödémák esetén jelenthet komoly segítséget. Felhívásunkkal azt szeretnénk elérni, hogy a gomba továbbra is elérhető legyen és kiegészítő terápiát jelenthessen azok számára, akik ilyen betegségben szenvednek.

Az EK rendelet értelmében a forgalmazóknak kell bizonyítaniuk, hogy a kérdéses gombát 1997 május előtt az Európai Unió területén jelentős mértékben fogyasztották. Mivel kereskedelmi adatok nem állnak rendelkezésünkre, ezért arra kérjük Önöket, hogy amennyiben 1997 május előtt ezt a gombát fogyasztották, piacokon megvásárolták vagy árulták, legyenek szívesek nekünk a következő email címen jelezni: [email protected]. Az Önök email-jeit a bírósági eljárás során bizonyítékként szeretnénk felhasználni, az adatokat bizalmasan kezeljük.

 

Segítségüket köszönjük. 

Varga Gábor